Arsa Değerleri Neden Artar?

Arsa Değerleri Neden Artar?

Eğer arsa üzerinden kazanç sağlamak istiyorsanız arsa değerlerini doğru hesaplama yapıp ileri görüşlü olmak gerek çünkü hangi arsanın nasıl değerleneceğini iyi takip edip ileride etrafında proje yapılıp yapılmayacağını iyi anlamak gerekir. Bunları yaparsak çok kar elde edip maddi olarak büyüyebiliriz.2014 yılında yüzde yüz kırk oranlarında arsa değerlerinin artışı yaşandığı Arnavutköy ve çevresi iyice geliştikçe arsa fiyatları arttı ve önceden hiç yüzüne bakılmayan arsalar milyon liralara satılmaya başladı. İnşaat sektöründeki müteahhitlerinde oralara gelmesiyle daha çok değer kazanan arsalar sayesinde patlama yaşandı.Birikimlerini değerlendirmek isteyenler konuttan daha çok kazandıran son yıllarda iyice artan arsa alımına yönelmeleri uzmanlar tarafında öneriliyor.

Uzun vadede yapmak isteyenlerinde tercih edeceği gibi kısa vadede de kazandırmaya başlayan arsa oldukça önemli bir konu olmuş oldu. Durumu pek iyi olmayan vatandaşların bir yerlerde miras kalan küçük arsalar birden bire değer kazanıyor bunun nedenlerinden biride yanından yol geçmesi,etrafına alış veriş merkezleri gibi sosyal alanların oluşması yeni yerleşim yerleri tarzında kentleşme sonrası beklemedikleri anda zenginleşebiliyorlar.Emlak konut alanında yatırımcıların birazda riske girmeleri gerekmektedir.

Çünkü aldıkları hangi arsanın daha değerli olup olmayacağını iyi analiz etmeleri gerekiyor.Eğer düzgün bir araştırılma yapılmaz ise yatırımcılar kar etmek yerine zarara girer ve ellerindekinden de olur. Arsanın nerede olduğu da önemli eğer kar eder diye köyden arsa almaya kalkarsanız gene zarar edebilirsiniz.Arsa yerine konuttan yatırım düşünenler için de önerilen şey temelden eve girilmesi ve bu sayede evin tamamlanması durumunda yine arsa kadar olmasa da kar elde etmek mümkün.Bu yöntem arsa alıp riske girmek istemeyenlerin tercihi oluyor.Arsayı genç yatırımcılar ve müteahhitlerin alması daha uygun.Müteahhitlerin alması durumunda oraya yapacak konutların arsanın etrafının daha sosyal bir alan olması ile değeri artar ve yaptığı konuttan da büyük kazanç sağlamış olur.Bu nedenle arsayı iyi takip edip alınıp alınmayacağını iyi araştırıp ona göre karar verilmelidir.

Paylaş